2009. augusztus 25., kedd

Polárszűrővel kedvezőtlen időjárásban



Fiatagri-New Holland 180-90 Turbo DT Komárom határában.
Nemrég beszereztem egy szűrőpackot,ezek a fotóim már szűrővel készültek.Szó szerint majdnem feküdtem a barázdában alkotás közben.Az eső hol szemerkélt,hol elég szépen esett.De a képek minőségén nem rontott semmit.
R.Á.

Egyediség

Igazi alföldi Mtz billenti a silót MBP-9es pótkocsijáról.

K.A.

Fotózás az Alföldön

Múlt héten pár napot az Alföldön töltöttem, a fő program természetesen fotózás volt, a harmadik nap Ádám is csatlakozott hozzám és két napot együtt töltöttünk. Nagyon sok szép gép dolgozott, volt lehetőség alkotni. Az első nap első fotóinak egyike:

K.A.

2009. augusztus 13., csütörtök

2009. augusztus 11., kedd

Erdei tisztáson



Egy magaslesből vettem észre ezt a traktor.A hangjára lettem figyelmes.Gyalog voltam és igen messze volt tőlem,de úgygondolom megérte felgyalogolni az erdei tisztásra,ahol bálázott.Igazi ritkaság ez a gépkapcsolat-MTZ-82+Fortschritt K-454 B-a mai világban.Nagyon megörültem neki,óriási szerencsém volt és örök élmény marad ez a nap számomra.
R.Á.

2009. augusztus 8., szombat

Lendületben



Volt egy kis időm ma és gépek is voltak a határba, ezért gyakoroltam egy kicsit. A mai téma a mozgás megjelenítése a fotón: bezárt rekesszel és nagy záridővel. A dolog lényege, hogy maga a gép éles legyen a fotón, a kerekek és környezet elmosódott. Ezt a két fotót sikerült összehoznom, sajnos a gépem nem igazán alkalmas ilyen fotók készítésére, vagy csak még nem jöttem rá egészen a dolog lényegére:)
K.A.

2009. augusztus 7., péntek

Bálarakodás




Tegnap este egy új Claas Scorpion rakodó rakodta a bálákat....szép volt!
K.A.

Kocs domboldalain


Az egyik kedvenc tájképem.Ma sikerült elkészítenem Kocs határában.Csodaszép ahogyan a nap megvilágítja a völgyet.A trágyaszórós MTZ pedig feldobja a kép hangulatát.
R.Á.

Szántás


Elindultak a szántások repce alá.Tegnap kaptam el ezt a gépet,egy picit gyakoroltam.Igen érdekes fények voltak.
R.Á.

2009. augusztus 5., szerda

Magaslesen


3 órát vártam arra,hogy ezt a fotót megalkothassam:)
Kitartóan ücsörögtem a kiszemelet lesen és a számomra megfelelő pillanataban elkészítettem a fotót.Nem volt egyszerű dolgom,mert a fák árnyékoltak rendesen,de sikerült kiküszöbölnöm talán,így csak a gép árnyéka látszik.
R.Á.

2009. augusztus 4., kedd

Hangulatkép


Ma András barátom "zavart" el fotózni.
Az égbolt szürke és felhős volt.A fényviszonyok így nem voltak a legkedvezőbbek.Ennek ellenére megpróbáltam kihozni a maximumot a gépemből.A kép talán átadja azt a hangulatot,amit átéltem alkotás közben.
R.Á.

Fotózás szűrővel


Hosszas gyakorlás után végre sikerült a cirkuláris polárszűrő segítségével elkészíteni ezt a fotót. Izgalmas színvilág, szép égbolt.
K.A.

Az első szűrőm


A fotók színvilágát leginkább az exponálás helyessége határozza meg, de olyan eszközök is, mint például a cirkuláris polárszűrő. nemrég jutottam hozzá egy ilyenhez, és nagy segítségemre van a fotók készítésénél. Ez a fotó már szűrővel készült, egy felhő épp eltakarta a napot, így a táj árnyékos, az ég szép kék.
K.A.

Vörös fény


Vörös színbe öltözött a határ s gép, a nyugvó nap festi ilyen gyönyörű színűre őket. Eső után a lágy tarlón vígan szánt traktor napestig.
K.A.

2009. augusztus 2., vasárnap

Egy kis bálahordás


Le ne maradjunk...

Száguldás...

Előtérben,hátrébb,leghátul...

A tehenészet felé veszem az irányt...

Indulás...
Bálahordá Mocsa,Búzakalász Szövetkezet.
2x MTZ 82+MBP 6,5
1x MTZ 80+MBP 6,5
1x Skoda MTS 24+HW 80.11
1x Fiat Hitachi FR 100
Élmény volt itt fotózni,azok szép MTZ hangok,nameg a színvilág!
R.Á.

A legnagyobb




Tegnap délután sikerült néhány fotót készítenem erről a gyönyörű gépről, a Claas legnagyobb kombájnjáról, a 600-as Lexion-ról. Szép állományban dolgozott, a fényviszonyok is elég jók voltak, nem volt nehéz dolgom, bár néhány beállítás nem sikerült úgy ahogy szerettem volna, ezért hamarosan útnak indulok és megpróbálom elkészíteni azokat a fotókat is.
K.A.