2009. október 29., csütörtök

Őszi barangolásom




Ásóboronával készítik a talajt a Rába-Steigerek.Meleg fülkéjükben szól a rádió.
R.Á.

2009. október 27., kedd

Őszi égbolt alatt II.


Az előző frissítésben látható John Deere ettől a Fortschritt E-516 kombájntól hordta a kukoricát. Pont ellentétes irányból fotóztam, mint a traktort, ebben az irányban nem volt annyi felhő, de így is szép hangulatot adnak a fotónak.
K.A.

2009. október 24., szombat

Őszi égbolt alatt

Időjárástól függetlenül






Hideg volt, esett az eső, sár volt...a traktorok húzták a teherautókat, mert egyedül nem tudtak kijutni az aszfaltos útra. Egy körre beszálltam az egyik LIAZ-ba, hogy fotózhassak az állomáson is, ahova a répát szállították.
K.A.

2009. október 23., péntek

Fentről

Kukoricát aratott a Mega, pár fotó elkészítése után jött az ötlet, hogy megpróbálok felmászni az egyik fa tetejére, és onnan is készítek pár felvételt. Volt is megmászható fa a tábla szélén, kisebb nehézségek árán, de feljutottam a tetejére és alkottam egy jót. Nagyon szeretek felülről fotózni, mindig keresem rá az alkalmat, mert szerintem érdekes fotókat lehet így készíteni.
K.A.

2009. október 22., csütörtök

Cukorrépa

Egy tökéletes alkalom volt a fotózásra, amikor ezeket a felvételeket készítettem. Ragyogó napsütés, szép foltos-felhős égbolt. A répaszedő sárga színe, a kék ég és a zöld répalevelek együttese nagyon hangulatos volt, és igen jól mutatnak együtt. Újra egy élmény volt alkotni.





K.A.

2009. október 21., szerda

A mai kora délutánom

Hosszabb ideje nem fotóztam már.Adódott egy szabad délutánom,bár elég későre járt az idő,a nap is lemenőben volt.Ennek ellenére mégis kinéztem a tatai határba,mert tudtam,hogy aratnak.Mikor megérkeztem,2 Mega aratott,de mire elkezdtem fotózni,az egyik sajnos bement,így csak egy kerültlencsevégre...a warm szűrőmet használtam fotózáskor.

Érkezés...

Egy kis játék...

Körvonalak...
Távozás...
R.Á.

Egy kis múltidézés Mocsáról



Igazi Tsz idők beli hangulat Mocsáról.Ilyen gépeket öröm fotózni.
R.Á.

Ősszel




Őszi munkák Nagyigmánd határában...
R.Á.

2009. október 14., szerda

Esték a határban

Mennyire jó....kimegyek a határba, nyugodtság van, elfelejtek mindent, kikapcsolódok. Dolgoznak a gépek, a naplemente gyönyörű, és a kettő együtt...tökéletes!

2009. október 12., hétfő

Szerelem,megszállotság

...figyelek,várok...szemezek a pillanattal,dolgozom...
...nagy a feszültség olykor...,de a kis világomban semmisem számít...
...és meglátom,észreveszem,beleszeretek...
...mindegy miylen az idő és mindegy milyeen napszakban érem el a célomat...
...csinálom,mert imádom és elfeledek mindent...feltöltődök sok pozítív energiával...távozáskor visszanézek és meleg szívvel,mosolyogva indulok haza...
Rau Ádám

A folytatás

...szeress bele a pillanatba...és alkoss...
...ne gondolkozz azon,miylen képet csinálsz...ha igazán szívből csinálod,a meglátások jönnek maguktól,és beléjükszeretsz...csináld,csak csináld...

Szántás búza alá



R.Á.

2009. október 5., hétfő

Szombat este

Este fél hat volt már, hazaértem a munkából, egyik jó barátom hívott, hogy szárzúzózik, menjek ki hozzá. Ahogy felértem a dombra, ahol ő is dolgozott, gyönyörű látvány tárult elém. Nemcsak ő dolgozott, hanem rajta kívül még sok sok gép. Az ég tiszta volt, fény is volt még elég, lehetett fotózni. Az első fotó erről a szép Mtz-ről készült a bokor mellől, a tárcsázást hengerezte éppen.
A tárcsázást egy 4755-ös John Deere csinálta egy ritkaságnak számító tárcsával: XTN-6,3. Nagyon régi darab, igaz a szárnyai már nincsenek rajta, de nekem így is nagyon tetszik. Valamikor még az IHC húzhatta a TSz-ben, ahonnan való. Több fotót is készítettem róla, de ez lett a kedvencem a kis fával és háttérben a majorral.

Ezután odamentem a barátomhoz, készítettem róla is egy felvételt.

Hívott, hogy üljek be mellé, mondtam majd később, még felmegyek a dombra, ott dolgozik még két traktor. A nap már elindult lefelé, gyönyörű látvány volt.



Igaz nem volt még ennyire sötét, mint amilyen a fotókon, a domb alján még tisztán láttam az Mtz-t dolgozni, ahogy húzta a porcsíkot maga után.


A dombon dolgozó két traktorról már nem tudtam volna ilyen világos fotót készíteni mert már kevés volt a fény, és az is szemből jött. Így jött az ötlet, hogy a naplementés égbolttal a háttérben a fotón csak a traktor sötét alakját jelenítem meg.


Nagyon tetszett ez a képalkotási forma, kísérletezgettem vele még, aztán jött az ötlet hogy játsszak a fehéregyensúllyal is. Így sikerült ilyen szép lilásra varázsolni az eget.


Aztán egy kis játék a záridővel, az eredmény skicc-szerű elmosódás.


Visszamentem az Mtz-hez, beültem a koma mellé, aztán mentem én is pár kört vele. Hazaindulás előtt szerettem volna még megörökíteni a hosszú porcsíkot, amit húztunk magunk után.


Nagyon-nagyon tartalmas volt az a két óra, amit a határban töltöttem. Ami a legjobb volt: az alkotás öröme.